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京丹波大黒本しめじ Kyo Tamba Daikoku Hon Shimeji Mushrooms 京丹波大黑本鴻喜菇

京丹波大黒本しめじ

「香り松茸、味しめじ」のしめじとは本しめじのことで、京丹波大黒本しめじは、このしめじです。丹波地方で栽培され、一年を通じて購入することができます。大黒さんのようなユニークな姿が名前の由来です。
焼き物、煮物、揚げ物等様々な調理方法でお楽しみいただけます。

Having the “smell of a Matsutake mushroom, but the taste of a Hon Shimeji mushroom”, this Hon Shimeji mushroom is known as the Kyo Tamba Daikoku Hon Shimeji mushroom. It is grown in the Tamba region and can be purchased throughout the year. Its unique resemblance of Daikoku (God of Wealth), is the origin of how it got its name. It can be enjoy through various cooking methods, such grilled, stewed, or fried.

「松茸之香,鴻喜菇之味」中指的鴻喜菇就是本鴻喜菇,而京丹波大黑本鴻喜菇就是這樣的鴻喜菇。於丹波地區栽培,整年都能夠購買。外觀有如七福神中大黑天一般的特別形狀,正是其命名的由來。
不管是燒烤、燉煮,還是油炸等各樣料理方式,都能夠盡情享受其美味。