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丹後ぐじ Tango Guji (Horse-head fish) 丹後馬頭魚

丹後ぐじ

「丹後ぐじ」は、白身の魚で、淡泊で上品な甘さは、京料理には欠かせない食材です。延縄漁法で漁獲され、魚体に直接素手で触ることなく、漁獲後の温度管理を徹底することで高鮮度です。また、濃い紅色で体に傷がなく、型と鮮度が良いものだけを選別して出荷することで高品質な「丹後ぐじ」をお届けしています。身がやわらかいことから、干物や味噌漬けに向いています。その他にも、さしみ、塩焼き、照り焼き、酒蒸し、から揚げ、しゃぶしゃぶ、寿司などにしてもおいしく食べることができます。

Tango Guji, known as a Horse-Head fish is a white meat fish, where the simple, but sweet taste is essential in Kyoto’s dishes. The longline fishing method is used to capture the fish, therefore the fish is not touched and the temperature is maintained and is kept fresh. In addition, only the most beautiful, scratchless, and freshest Horse-Head fish have been delivered. Because they are soft, it can also be eaten as dried-fish or pickled with miso (Miso-zuke). Other than that, it can be eaten together as Sashimi, Shioyaki, Teriyaki, Sakemushi, Karaage, Shabu-shabu and Sushi.

「丹後馬頭魚」是白肉魚,有著清淡優雅的甜味,是個在京料理之中不可或缺的食材。使用延繩漁法捕獲,不會直接將手觸碰到魚本身,因此也能夠徹底管理捕獲後的溫度,進而維持魚本身高鮮度。接著,嚴選出外觀深紅且無傷痕,體型及鮮度保持良好的「丹後馬頭魚」來進行出貨。魚肉本身肉質鮮軟,很適合用來製作成魚乾或是味噌醃漬物。其他像是生魚片、鹽燒、照燒、酒蒸料理、炸雞、涮涮鍋、壽司等料理也都非常適合。