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京のブランド産品

京たんご梨 Kyotango Pear 京丹後水梨

京たんご梨

京たんご梨は、京都府北部にある丹後半島で栽培されている梨で、2000年に21番目の京のブランド産品として認証されました。海に面した丹後半島の澄んだ空気、清らかな水、ふりそそぐ太陽のもとで大切に育てられています。
丹後の梨栽培の歴史は古く、明治時代から。爽やかな甘みが持ち味の二十世紀系品種です。一つひとつを糖度センサーで測って、一定以上の糖度のあるものだけを、ブランド産品として認証しています。コンポートなどのデザートにもどうぞ!

Kyotango pears are cultivated in northern Kyoto, in the Tango peninsula. It is the 21st Kyoto brand product, which gained its official recognition in 2000. It is cultivated in the peninsula under the sunshine, where the air is clean and the water is pure.
The cultivation history of Kyotango pear goes back to Meiji period. It is known for the freshness that harmonizes with the sweetness. Each fruit is measured with a sensor, and only those above certain levels are recognised as products. You can enjoy these melons in various desserts, such as a compote!

京丹後水梨是於京都府北部丹後半島所栽培出的水梨,在2000年點被京都名產品認證登錄成第21個蔬果。面海的丹後半島有著清新的空氣、澄澈的海水及溫暖的陽光日照,在這樣的條件下細心培育出的品種。
丹後水梨栽培的歷史非常悠久,自明治點代便開始。口感清爽甘甜,可謂是二十世紀系列的品種。每一顆都經過糖度檢測,唯有通過糖度檢測的水梨,才能夠得到京都名產品的認證。也很適合用來製作糖煮水果等甜點喔!